Poliüretan Enjeksiyon

Poliüretan Enjeksiyon Nedir?
Poliüretan enjeksiyon A bileşeni olan prepolimerin B bileşeni olan hızlandırıcı yardımıyla su ile reaksiyona girmesi sonucunda köpük oluşturmasıdır. Poliüretan enjeksiyondan iyi bir sonuç alınması icin enjekte edildiği alanda suyun olması gerekir. Poliüretan enjeksiyon su ile reaksiyona girerek poliüretan köpük oluşturur. Oluşan poliüretan köpük suyun geldiği alanda şişerek, suyun sızmasını engeller.
Poliüretan enjeksiyon homojen ve yavaş şismesinden dolayı suyun geldiği alanı tamamen doldurur. Poliüretan köpük yapısının homojen ve sıkı olması suyun köpüğe işlemesini engeller.
Hızlı şişen bir poliüretan enjeksiyon, ilerlemekte zorlanır ve suyun geldiği boşluğu tamamen dolduramaz. Dolayısıyla Poliüretan enjeksiyon su ile reaksiyona girdiğinde yavaş kabarması, tüm boşluğa yayılması gerekir. Enjekte edilen poliüretan köpük, sert ve kapalı hücreli olması suyu kesmede büyük rol oynayacaktır. Çok fazla şişen poliüretan köpüğün su yalıtımını iyi yapmama olasılığı çok yüksektir.
Poliüretan Enjeksiyon’da dikkat edilmesi gerekenler?
Temel, asönsor kuyuları, tünel gibi yapılardan gelen su akıntısını herhangi bir kaplama ile kesmek çok zordur. Su akışını kesmeden de kaplama yapmak, yanlış bir su yalıtım uygulaması olacaktır. Poliüretan enjeksiyon uygulamasında, enjekte edilen poliüretan kimyasalın yayılarak ve suyun geldiği noktaya derinlemesine işlemesi çok önemlidir. Bu yüzden poliüretan kimyasalın su ile anında reaksiyona girmemesi ve suyun geldiği tüm alana ulaştıktan sonra, poliüretan köpük oluşturması çok önemlidir. Oluşan köpüğün kapalı hücreli ve suyu geçirmemesi gerekecektir. Su geçirgenliği olan bir köpük, suyu uzun zaman kesemez ve belli bir zaman sonra tekrar su akışı devam eder. Bu yüzden kullanılan poliüretan enjeksiyonun reaksiyon zamanı ve oluşan köpüğün su geçirmeme özelliği suyu kesmede çok önemlidir. Cestel Kimya olarak poliüretan enjeksiyon hammadde kalitesinden ödün vermemekteyiz.
Poliüretan Enjeksiyon
Poliüretan enjeksiyon kapalı bir alanda ve suyun bulunduğu bölgeye uygulanır. Kapalı bölgenin hacmi bilinmediğinden poliüretan malzemenin yayılması çok önemlidir. Bu yayılma tamamladıktan sonra, su ile reaksiyona girerek hacminin 30-40 kat genişleyerek, boşluğu doldurur ve tıkaç görevi oluşturur.
Poliüretan enjeksiyon da kullanılacak malzemenin kalitesi çok önemlidir. Su ile reaksiyon sonucu oluşan köpüğün sıkı hücreli ve suyu geçirmeyen bir yapısının olması gerekir. Ayrıca oluşan köpüğün suya dirençli olması gerekir. Poliüretan enjeksiyon da genellikle sert köpük suya karşı direnci fazla ve suyu geçirmeyen bir özelliğe sahiptir.
Poliüretan Enjeksiyon Ürünlerimiz
- Orta-Sert poliüretan enjeksiyon PU ENJ 1000 (katalizörle sertleşen)
- Sert poliüretan enjeksiyon PU ENJ 2000 (çift bileşenli)
PU ENJ 1000 su yalıtımı ürünümüz ortamda su olduğu zaman reaksiyona girer. Su ile reaksiyona girmesi sonucunda şişerek orta sertlikte kapalı hücreli bir köpük oluşturur. Köpük oluşurken ortamdaki su çatlaklardan dışarıya doğru itilir. Cestel PU ENJ 1000 tıkaç görevi yaparak suyun yalıtımını sağlar.
PU ENJ 2000 su yalıtım ürünümüzde ortamda suyun olmasına gerek olmadan bileşenlerin birbirleriyle reaksiyona girmesiyle oluşur. Bu ürünümüz çift bileşenli olup, oluşan köpük sert ve su yalıtımında mükemmel bir izolasyon görevi üstlenir.